Fiók törlése

WiseFlow Ügyfélszolgálat · contact@wiseflowapp.com

Bármikor törölheted WiseFlow-fiókodat és a kapcsolódó személyes adataidat közvetlenül az alkalmazásban.

A fiók törlésének menete

Nyisd meg a WiseFlow alkalmazást, lépj a Beállítások menübe, és válaszd a fióktörlés lehetőséget. Ez eltávolítja a fiókodat és az adataidat anélkül, hogy kapcsolatba kellene lépned velünk.

Ha nem férsz hozzá az alkalmazáshoz

Küldj egy e-mailt a contact@wiseflowapp.com címre „Delete My Account” tárggyal arról az e-mail-címről, amely a WiseFlow-fiókodhoz tartozik. A megkereséseket öt munkanapon belül visszaigazoljuk, és célunk a törlés végrehajtása 30 napon belül.

Mi kerül törlésre

Töröljük vagy véglegesen azonosíthatatlanná tesszük a fiókprofilodat, a Tranzakciók, Tárcák, Költségvetések, Célok adatait, a pénzügyi bejegyzéseket, a Wisey csevegési előzményeit, a push értesítési tokeneket, az eszközazonosítókat és az alkalmazásbeállításokat.

Megőrzési kivételek

A biztonsági, csalásmegelőzési és megfelelőségi adatokat legfeljebb 180 napig őrizhetjük meg. A titkosított biztonsági másolatok az automatikus törlés előtt legfeljebb 90 napig maradhatnak meg. A személyazonosításra nem alkalmas, anonimizált, összesített statisztikai adatok megőrizhetők.

Mondd le az előfizetéseket külön

A WiseFlow-fiók törlése nem mondja le a fizetett előfizetést. Ha Android rendszeren fizettél elő, a Google Play áruházban mondd le; ha iPhone-on fizettél elő, az Apple ID előfizetési beállításaiban mondd le. Ezt tedd meg először a jövőbeli terhelések elkerülése érdekében.

Törlési kérelem küldése e-mailben